Λίστα διανομών Ιανουαρίου 2011

No Prisoner - Passi Coerenti

Κυκλοφόρησε από την Black Shirts Records η καινούρια δουλειά των Ιταλών No Prisoner, στο γνωστό πλέον RAC/oldschool Hardcore στιλ των νέων ιταλικών συγκροτημάτων με τα καταιγιστικά και σύντομα σε διάρκεια τραγούδια. Το “Passi Coerenti” κυμαίνεται στο ίδιο ύφος με το περσινό mini cd τους και χαρακτηρίζεται και αυτό από την μικρή συνολική διάρκεια που δεν ξεπερνάει τα 20 λεπτά, ενώ η όλη κυκλοφορία συμπληρώνεται από το πολύ καλά στημένο 8σέλιδο βιβλιαράκι με όλους τους στίχους των κομματιών. Όπως ήταν αναμενόμενο και αυτή η κυκλοφορία περιορίζεται στις 1000 κόπιες μιας και αποτελεί πλέον τακτική της Black Shirts Records να περιορίζει αριθμητικά τις κυκλοφορίες της.

Via Dolorosa - Discipline And Ironfist

Η θρυλική μπάντα από την Ιταλία γιορτάζει την δεκάχρονη παρουσία της στην underground σκηνή με την κυκλοφορία αυτού του άλμπουμ, που περιλαμβάνει αρκετά σπάνιο υλικό καλοπαιγμένου και ακατέργαστου NSBM. Μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες από μία προσηλωμένη μπάντα στη νοοτροπία του underground!

Best Of Skrewdriver

Το να συγκεντρώσεις όλες τις επιτυχίες των Skrewdriver σε έναν μόνο δίσκο είναι κάτι το ακατόρθωτο. Σε κάθε άλμπουμ περιλαμβάνονται κομμάτια-ύμνοι, κάτι που κάνει δύσκολο το να ξεχωρίσεις κάποια από αυτά και να τα βάλεις σε ένα cd. Το καλό με αυτή τη συλλογή (πέρα από τα κομμάτια που είναι όλα άψογα) είναι ότι καλύπτει όλες τις περιόδους του συγκροτήματος, από το 1977 μέχρι το 1993. Επομένως σε αυτό το εδώ το άλμπουμ μπορείτε να ακούσετε από punk, rock, μπαλάντες μέχρι και heavy metal. Συστήνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

Burning Hate - This Is The End Of Our Days

Όσοι είστε οπαδοί του ακραίου ήχου και συγκροτημάτων όπως οι Hatebreed, Moshpit, Brainwash κλπ τότε αυτό εδώ το άλμπουμ δε θα σας απαγοητεύσει. Πιστοί στον ήχο της γερμανικής σκηνής οι Burning Hate μας παραδίδουν ένα ατόφιο άλμπουμ ασυμβίβαστου hatecore με ογκώδη παραγωγή, πιασάρικα riff και φωνητικά στο γνώριμο στυλ του NSHC.

Eternal Pride - Debüt

Οι Γερμανοί Eternal Pride είναι μια σχετικά άγνωστη μπάντα, ωστόσο το άλμπουμ αυτό είναι πολύ αξιόλογο. Έντεκα τραγούδια κλασικού Oi! εκ των οποίων τα περισσότερα είναι γραμμένα στα Αγγλικά. Πέντε από τα τραγούδια του άλμπουμ έχουν διαγραφεί λόγω της αυστηρής νομοθεσίας που επικρατεί στη Γερμανία που περιορίζει τη στιχουργική σύνθεση. Στα επιπλέον συν του άλμπουμ η πολύ προσεγμένη δουλειά που έχει γίνει στο ένθετο βιβλιαράκι.

Race War - Kingdom Of Hate

Δυνατό και καλοπαιγμένο metal με φωνητικά που θυμίζουν σε κάποια σημεία τους Fortress.





Haggis - Pride Is Our crime

Εδώ έχουμε την επανακυκλοφορία του σπάνιου ομώνυμου mini cd με την προσθήκη 2 ντέμο τραγουδιών. Σε σχέση με το προηγούμενο τους άλμπουμ εδώ διακρίνεται πιο έντονα το punk στοιχείο και ο βρώμικος ήχος. Σίγουρα ανώτερο από τον προκάτοχο του, αλλά πάντα στο γνώριμο...ανώριμο και άμεσο στυλ της μπάντας.

Kampfzone - Single Collection 1997-2007

Ο τίτλος μιλάει από μόνος του. Σε αυτή τη συλλογή έχουμε όλα τα single της μπάντας σε έναν δίσκο, αφού η εύρεση των αυθεντικών single είναι αδύνατη. Αλλά και πάλι η συλλογή δυστυχώς κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση των 999 αντιτύπων, οπότε βιαστείτε.

Razors Edge/Breakdown - Hands Across The Sea

Ποτέ δεν ήμασταν ιδιαίτεροι οπαδοί των split, αλλά αυτό εδώ αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Από τις καλύτερες κυκλοφορίες της NS μουσικής σκηνής με τη συμμετοχή δύο γκρουπ που δίκαια κατέχουν τα σκήπτρα σε αυτό το ιδίωμα!

Razors Edge - Blood On Their Hands

Το ίδιο ισχύει κι εδώ με τα παραπάνω. Οι Razors’ Edge είναι μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές skinhead μπάντες κι αυτό εδώ το άλμπουμ είναι, ίσως, η καλύτερη προσπάθεια τους μέχρι σήμερα. ΆΨΟΓΟ!



Deaths Head - Baldr

Για τους Αυστραλούς Deaths Head έχουμε γράψει στο παρελθόν τα καλύτερα και με αυτήν εδώ την κυκλοφορία επιβεβαιωνόμαστε και πάλι. Πέμπτο άλμπουμ κατά σειρά που σε γενικές γραμμές κινείται στο metal, με διαφορά στη στιχουργική προσέγγιση που, όπως προδίδει και ο τίτλος, καταπιάνεται με την ευρωπαϊκή μυθολογία. Μαζί με το cd θα βρείτε ένα συνοδευτικό dvd που περιλαμβάνει μια συνέντευξη της μπάντας κι αρκετά πλάνα από συναυλίες.

The Return of Hyde - We Stand Against

Αν και σύντομο με διάρκεια μόλις 22 λεπτά σε αυτό το άλμπουμ οι The Return Of Hyde παίζουν αργό και καλοπαιγμένο hatecore που σε κερδίζει αμέσως. Τα φωνητικά γίνονται από δύο μέλη της μπάντας, ενώ οι στίχοι είναι αρκετά σύγχρονοι, ασκώντας κριτική στη σύγχρονη κοινωνία. Στα συν επίσης η πολύ καλή παραγωγή που αγγίζει επαγγελματικά επίπεδα.

Jungsturm - Bis Der Schatten Ist Verbannt

Σκληρό rock 'n' roll από τους Γερμανούς Jungsturm. Όλα τα τραγούδια και οι στίχοι είναι στα Γερμανικά.




White Voice - Laut Gedacht

Μετά το πολύ καλό mini cd τους και με πολλές ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους οι White Voice κυκλοφορούν ένα άλμπουμ που δείχνει εμφανώς πιο ώριμο από τις προηγούμενες δουλειές τους, τόσο στιχουργικά, όσο και μουσικά. Μεγάλη πρόοδος έχει γίνει επίσης στα φωνητικά, που ταιριάζουν απόλυτα με το μελωδικό ροκ και τη γενικότερη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο άλμπουμ. Η διάρκεια του cd κυμαίνεται στα 44 λεπτά και περιλαμβάνεται 16σέλδιο βιβλιαράκι.

White Resistance - White Rock 'N' Roll Outlaws

Αν και το όνομα της μπάντας και του άλμπουμ είναι λίγο “ξεπερασμένο”, το cd αυτό μας εκπλήσσει ευχάριστα. Κλασικό RAC στα πρότυπα της γερμανικής σκηνής, χωρίς ωστόσο να λείπει το μελωδικό στοιχείο, το άλμπουμ αυτό σε κερδίζει αμέσως με την πληρότητα των συνθέσεων, τον πολύ καλό ήχο στις κιθάρες (που παραπέμπουν στο μέταλ) και τα, δυστυχώς, ελάχιστα σημεία που θυμίζουν μπαλάντες.

H8 Machine - One Less Reason To Smile

Τα πάντα σε αυτό το άλμπουμ είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ! Το εξώφυλλο, η μουσική, η παραγωγή, οι στίχοι, τα φωνητικά, οι κιθάρες...Όλα είναι άψογα και καταιγιστικά που δε σε αφήνουν στιγμή να ησυχάσεις από το ανελέητο hatecore που παίζει μια διεθνώς καταξιωμένη μπάντα. Επιτέλους σε αυτό το άλμπουμ δε θα ακούσεις το κλασικό, βαρεμένο tempo στα τύμπανα που πολλοί επιλέγουν να παίξουν (ίσως λόγω έλλειψης τεχνικής) και το ταλέντο του ντράμερ γίνεται άμεσα αντιληπτό, από τις πρώτες κιόλας νότες. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλα συγκροτήματα που να μπορούσαν να παίξουν όπως αυτό εδώ.

Hunting Season – Fear The Return

Από την Gjallarhorn Klangschmiede κυκλοφόρησε αυτό εδώ το άλμπουμ, που σε πολλά σημεία αγγίζει το μέταλ, αν και γενικότερα όλες οι συνθέσεις κυμαίνονται στο RAC.



Buldok - Fire And Ice

Χωρίς αμφιβολία οι Buldok υπήρξαν η καλύτερη μπάντα που έβγαλε ποτέ η Τσεχία. Με έναν μοναδικό για τα δεδομένα τραγουδιστή και μουσικούς που ξέρουν τι κάνουν, στο άλμπουμ αυτό το συγκρότημα παραδίδει μαθήματα RAC, αν και οι επιρροές από μέταλ είναι εμφανέστατες. Τα φωνητικά είναι μοναδικά με μια μελαγχολική χροιά, ενώ η μουσική είναι πολύ διαφορετική από το γνώριμο ύφος των αμέτρητων συγκροτημάτων που παίζουν αυτό το ιδίωμα, κάτι που κάνει τη σύγκριση των Buldok με οποιονδήποτε άλλον άδικη. Ένα διαμάντι που άντεξε και αντέχει το πέρασμα του χρόνου.


Titania - Black Bloc 'Ν' Roll

Από τη Σουηδία μάς έρχεται αυτό εδώ το cd και πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη κυκλοφορία, και μάλιστα είναι η πρώτη τους. Ο ήχος θυμίζει συγκροτήματα όπως οι Heysel και Svitjod με έντονο το στοιχείο του ροκ. Κανένα τραγούδι δεν υστερεί σε ποιότητα και τα αργά περάσματα δίνουν μια gothic αισθητική, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περιττές υπερβολές. Για πρώτη απόπειρα το άλμπουμ είναι πάρα πολύ καλό και αναμένουμε με αγωνία την επόμενη τους κυκλοφορία.

H8 Machine - Hardcore For Life

Δεύτερο κατά σειρά άλμπουμ για τους φοβερούς H8 Machine, πάντα πιστό στο hatecore ύφος της αμερικάνικης σκηνής. Όλα τα τραγούδια είναι ενδεικτικά του ταλέντου που διακρίνει αυτή τη μπάντα, με κορυφαίες στιγμές τις έξυπνες εναλλαγές στα riff και το drum support. Περιλαμβάνεται επίσης ένα βίντεο από ζωντανή εμφάνιση του γκρουπ. Γενικά πρόκειται για μια κυκλοφορία-σταθμό που από μόνη της δίνει το στίγμα σε αυτό που ονομάζουμε hatecore! Στο cd περιλαμβάνεται επίσης ένα βίντεο από ζωντανή εμφάνιση του γκρουπ.