Λίστα διανομών Δεκεμβρίου 2010

Lascowiec - Asgard Mysteries

Αν και το όνομα της μπάντας παραπέμπει σε κάποια χώρα της Βαλτικής ή της Ανατολικής Ευρώπης, οι πολύ καλοί Lascowiec μας έρχονται παραδόξως από την Αμερική. Και λέμε παραδόξως γιατί η σκηνή της Αμερικής δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους κυκλοφορίες και για να μην αδικούμε το συγκρότημα, είναι ίσως από τα λίγα που κάνουν σωστά τη δουλειά τους παίζοντας ένα είδος του οποίο το μονοπώλιο κατέχουν επάξια οι χώρες που αναφέραμε παραπάνω. Εδώ έχουμε έναν δίσκο αγνού ατμοσφαιρικού black metal με διάρκεια τραγουδιών που επιτέλους δεν καταντάνε μονότονα και βαρετά. Τα ακουστικά ξεσπάσματα προσδίδουν ένα ύφος που έχει λείψει από τη σημερινή σκηνή αυτού του ιδιώματος και συνθέτουν συνολικά έναν αξιοπρόσεκτο δίσκο μοναδικής αξίας, τον οποίο και συστήνουμε ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους! Στο cd περιλαμβάνονται τα δύο πρώτα demo της μπάντας και μερικά bonus κομμάτια.
Συνολική διάρκεια: 64 λεπτά
Περιορισμένη έκδοση 1000 αντιτύπων

Southern Elite Circle - Compilation Cd

Μια κυκλοφορία αποκλειστικά αφιερωμένη στην black metal σκηνή της Αργεντινής με τη συμμετοχή συγκροτημάτων όπως: Nachtgeblut, Permafrost, Argentum, Campo de Mayo και άλλα. Προσεγμένη δουλειά έγινε και στο ένθετο βιβλιαράκι, στις 8 σελίδες του οποίου περιλαμβάνεται και το βιογραφικό κάθε μπάντας χωριστά.
Συνολική διάρκεια: 72 λεπτά

Campo De Mayo/Permafrost - A Blindfold Stained With Blood/Haunting The Forgotten

Split κυκλοφορία από δύο μπάντες που μας παραδίδουν καλοπαιγμένο black metal με έντονο το αντικομμουνιστικό στοιχείο. Περιορισμένη έκδοση 1000 αντιτύπων.



Na Rasputje - Early Demos (1998-2003)

Πρωτόγονος ήχος και συναίσθημα είναι κάτι που πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν πάνε μαζί. Κι όμως κάνουν λάθος. Στην επίσης περιορισμένη έκδοση στα 1000 αντίτυπα έχουμε όλα τα demo της μπάντας και συγκεκριμένα τα Raven" (1998), "The Iceflame of Hyperborea" (2002) και "Blizzard" (2003). Για συλλέκτες μόνο.



Landstorm - Demo Series 1997-1998

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία συλλογή που αν πάρουμε ως μέτρο κριτικής το εξώφυλλο δεν πείθει και πολύ, μιας και αυτό μας παραπέμπει σε φτωχή πειρατική κυκλοφορία. Μουσικά όμως έχουμε ένα συμπαγές μείγμα RAC με thrash από μία μπάντα που ξέρει τι κάνει και πως να συνδέει δύο ετερόκλητα μουσικά ιδιώματα. Για την ιστορία να πούμε ότι η μπάντα προέρχεται από την Ολλανδία, έχει διαλύσει εδώ και πολύ καιρό και αυτή είναι η τελευταία της δουλειά.


Arghoslent/Martial Barrage - Send Forth The Best Ye Breed

Ξεκαθαρίζουμε ότι η παρακάτω κριτική δεν μπορεί να είναι αντικειμενική για τον απλούστατο λόγο ότι οι Arghoslent αποτελούν για μας εδώ και καιρό την πιο αξιόλογη μπάντα στο σύγχρονο death metal. Οι τύποι είναι επαγγελματίες και όλες τους οι κυκλοφορίες είναι μοναδικές από κάθε άποψη. Και σε αυτό εδώ το split δεν μας απογοητεύουν μιας κι έχουμε το γνώριμο ύφος τους που παντρεύει ασύλληπτους ρυθμούς και καταιγιστικά riff με λίγο...Iron Maiden! Στιχουργικά μην περιμένετε τίποτε άλλο από ωμούς στίχους που προκαλούν και τους κατατάσσουν δίκαια στην πρώτη θέση της μαύρης λίστας των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών. Ένα από τα πολλά θετικά αυτού του άλμπουμ είναι η συμπαγής και καθαρή παραγωγή που μεταδίδει στο ακέραιο την τραχύτητα και τον όγκο των κομματιών. Όλα τα τραγούδια των Arghoslent είναι τόσο πορωτικά που αδυνατείς να ξεχωρίσεις κάποιο.
Αν και μουσικά κατώτεροι οι Martial Barrage μας ξαφνιάζουν αφού μετά το πολύ καλό πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ συνεχίζουν την ίδια ανοδική πορεία και σε μερικά σημεία κερδίζουν τις εντυπώσεις με τις απίστευτες κοφτές κιθάρες και το καταιγιστικό riffing που δε σταματάει παρά μόνο για λίγα αργά, μελωδικά ξεσπάσματα. Ό,τι και να ειπωθεί γι' αυτή την κυκλοφορία είναι λίγο. 100% χρυσός!

War - Dawn Of New Epoch

Τυπικό black metal από την Πολωνία από μία παλαίμαχη μπάντα που βρίσκουμε τα χνάρια της αρκετά πίσω στις πολύ καλές κυκλοφορίες μαζί με τους Dark Fury και White Devils. Περιορισμένη έκδοση 1000 αντιτύπων.




Kampfbund - Mythes Et Combats Pour L'Europe

Οι Kampfbund μας έρχονται από τη Γαλλία και παίζουν κάτι κοντινό στο thrash και hatecore με εμφανείς επιρροές από Death's Head και Brutal Begude. Το cd περιέχει δέκα κομμάτια.





Project Vandal - Our Cult

Δεύτερη κυκλοφορία για τους πολύ καλούς Project Vandal, στην οποία διακρίνονται πέρα από το παραδοσιακό RCA κι άλλα πολλά στοιχεία από hatecore και folk. Από τα δώδεκα συνολικά κομμάτια τα οχτώ είναι στα αγγλικά και τα υπόλοιπα τέσσερα στα σλοβακικά.




Project Vandal - Bullseye

Από το πολύ καλό “καρτουνίστικο” εξώφυλλο καταλαβαίνεις τις προθέσεις αυτής της μπάντας. Hatecore με ωραία φωνητικά και πιασάρικα riff που κάνουν δικαιολογημένα αυτό το άλμπουμ να αποσπά πολύ θετικές κριτικές.



Tribute To Totenkopf - Compilation Cd

Αυτό που σε κερδίζει σε αυτό εδώ το άλμπουμ είναι ο γλυκός, ακατέργαστος ήχος της δεκαετίας του '80! Παλαιομοδίτικο και κλασικό όσο δε πάει!


Dernier Guerruer - Ma Patrie

Εξαιρετικό RAC με βρώμικο ήχο που προσδίδει στα τραγούδια μια επιθετική διάσταση, αν και οι ταχύτητες δεν είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εμφανείς οι επιρροές από το heavy metal χωρίς ωστόσο να το παρακάνουν. Δεκατρία κομμάτια συνολικά, τα έξι από τα οποία είναι στα αγγλικά και τα υπόλοιπα εφτά στα γαλλικά.